Eerste Hulp Bij Ouderschap

Niemand heeft ooit geleerd hoe je het ouderschap moet aanpakken. Vaak wordt dit van generatie op generatie meegegeven. Je schaaft daar wat bij om het in jouw tijdsgeest passend te maken en als het even moeilijk wordt, grijp je terug naar je primitieve brein voor een oplossing.

Eerste Hulp Bij Ouderschap is een training die speciaal voor ontwikkeld is voor ouders, aanstaande ouders of koppels met een kinderwens, die graag willen leren hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op het ouderschap. De komst van een kind betekent nogal wat. Na de geboorte van je eerste kind ben je ineens, voor de rest van je leven een ouder. Dit brengt een hele berg aan verantwoordelijkheden met zich mee. Alles wat je doet, zegt, of niet doet of niet zegt heeft invloed op het ouderschap. Ook de relaties tussen de partners wordt op de proef gesteld. Veel jonge ouders krijgen bij hun eerste kind te maken met een relatiecrisis. Hoe kun je dit overleven en sterker nog hoe kun je voorkomen dat het kind hiervan de dupe is. Het kind heeft er immers niet voor gekozen om een relatiecrisis te worden geboren.

Eerste Hulp Bij Ouderschap is bedoeld om jou als (toekomstige) ouder handvatten te geven hoe je om kunt gaan met de nieuwe fase in je leven en wat jou allemaal staat te wachten als (toekomstige) ouder.

In 5 bijeenkomsten van 2 uur nemen wij u mee aan de hand en geven wij u handvatten mee waarmee u zich kunt voorbereiden op uw reis als aanstaande ouder of hoe u weer grip kunt krijgen op uw ouderschap. De training is ontwikkeld vanuit de praktijk. U krijgt veel praktische voorbeelden en tips. Er is altijd voldoende tijd om vragen te stellen, vandaar dat wij de groep zo klein mogelijk houden. Per training kunnen zich maximaal 10 deelnemers inschrijven, alleen zo kunnen wij garanderen dat er voldoende interactie zal zijn tussen u en de trainers.

Aan het einde van de training heeft u aan de hand van verschillende opdrachten uw eigen Ouderschap Groei Plan (OGP) geschreven en heeft u alle tips en handvatten verzameld die u nodig acht voor de invulling van uw ouderschap. Er bestaat de mogelijkheid om na de training onder begeleiding uitvoering te gaan geven aan uw OGP

Globaal ziet het programma er als volgt uit:
Bijeenkomst 1: van partners naar ouders - ouderrelatie
Bijeenkomst 2: waarom moeders zo belangrijk zijn – waarom vaders zo belangrijk zijn
Bijeenkomst 3: drie-fasen model van het leven van een kind
Bijeenkomst 4: ontwikkeling van het kind stimuleren
Bijeenkomst 5: regel- en wetgeving

Wanneer is de training:
Bijeenkomst 1: 11 april 2019 van 18.30 uur tot 20.30 uur
Bijeenkomst 2: 18 april 2019 van 18.30 uur tot 20.30 uur
Bijeenkomst 3: 25 april 2019 van 18.30 uur tot 20.30 uur
Bijeenkomst 4: 02 mei 2019 van 18.30 uur tot 20.30 uur
Bijeenkomst 5: 09 mei 2019 van 18.30 uur tot 20.30 uur

Locatie:
Handelsgebouw Vianen (ingang een de achterkant van het gebouw)
De Limiet 15
4131 RN Vianen

Kosten:
€ 75,- (inclusief trainingsmateriaal, koffie/thee en een hapje)

Doelgroep
(aanstaande) Ouders, mensen met een kinderwens en geïnteresseerden.

Aanmelden kan via info@welzo-uitvoering.nl