Thuiszorg

Dit is zorg die aan huis wordt geleverd. Als u thuis woont en niet meer in staat bent om voor uzelf, uw kind, uw partner of uw ouder(s) te zorgen, dan is dat het stukje waar thuiszorg om de hoek komt kijken.

Thuiszorg heeft meerdere dimensies. Dit kan zijn: verzorging- of verpleging aan huis of hulp bij de huishouding. Deze functies zijn voor kwetsbare mensen; die fysiek of mentaal afhankelijk zijn en hulp nodig hebben. De makkelijkste dingen worden ineens een lastig klusje. Douchen bijvoorbeeld, misschien ooit zo eenvoudig geweest, maar nu niet meer. Wat u nodig hebt is hulp en daarbij kan WelZo thuiszorg u uitstekend bij helpen.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om via ZIN zorg bij ons in te kopen. Wij zijn druk bezig om dit wel mogelijk te maken. tot die tijd bent u bij ons van harte welkom met een PGB indicatie of beschikking. Wij kunnen u maatwerk leveren. Wij gaan verder waar anderen vaak stoppen.


Verzorging of verpleging aan huis

De juiste zorg bij u thuis 7 dagen in de week, 24 uur per dag

Het kan altijd gebeuren dat u zorg thuis nodig heeft, voor kortere of voor langere periode. Bijvoorbeeld als u zich niet goed meer kunt verzorgen zoals wassen, aan- en uitkleden, aan- en uittrekken van steunkousen, het aanbrengen van incontinentiemateriaal of als er hulp nodig is bij inname van medicatie, wondzorg, verpleegtechnische handelingen en palliatieve zorg.

WelZo thuiszorg biedt u de juiste verpleging en verzorging die past bij uw situatie, 7 dagen in de week, op de momenten waarop u dat nodig heeft. Onze zorg en ondersteuning zijn erop gericht dat u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. Bij de inzet van zorg gaan we altijd uit van uw mogelijkheden, wensen en behoeften. De zorg die u krijgt is dus altijd maatwerk.

Wij zijn er ook voor u als u (nog) geen zorg heeft of nodig heeft, maar wel vragen heeft, advies wilt of tips om extra zorg te voorkomen. Neemt u dan gerust contact met ons op.

Huishoudelijke hulp

Schoonmaken, boodschappen doen, maaltijd bereiden, koken of even een ommetje maken. Niet iedereen is in staat om dat altijd zelf te doen. Door gebrek aan tijd of problemen met de gezondheid. WelZo thuiszorg biedt dan uitkomst.

Het verschilt per gemeente of huishoudelijke hulp (gedeeltelijk) wordt vergoed. U kunt het beste bij uw gemeente informeren waarvoor u in aanmerking komt.

U kunt een indicatie voor huishoudelijke hulp aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente. Indien u een WMO-indicatie heeft ontvangen, worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed door de gemeente. De gemeente laat u weten op hoeveel uur huishoudelijke hulp u recht heeft. Vindt u dit niet toereikend? Dan kunt u extra hulp inkopen via de particuliere huishoudelijke hulp van WelZo thuiszorg.

Let wel dat wij (nog) geen WMO contract hebben met de gemeente, waardoor de zorg bij ons middels een PGB ingekocht kan worden.

Particuliere Huishoudelijke Hulp

Heeft u gebrek aan tijd om zelf het huishouden bij te houden? Of is uw indicatie niet toereikend genoeg? Dan kunt u ook huishoudelijke hulp inkopen bij WelZo thuiszorg. Iedereen kan hiervan gebruikmaken.

Zo helpen wij cliënten met gezondheidsproblemen (tijdelijk) in het huishouden. Maar ook gezinnen en studenten die wat meer vrije tijd willen. U kunt onze huishoudelijke hulp eenmalig inzetten, denk aan een grote voorjaarsschoonmaak, maar ook structureel. U bepaalt dus zelf hoeveel uur hulp u wilt inkopen. Wij hanteren een tarief van €17,50 per uur.